PACT therapie

Schimmelnagels:

Een veel voorkomend probleem.Pedicure Ingrid van Leeuwen Poortugaal

Een schimmelnagels is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden onstaat een Onychomycose(medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels tgv bijv. sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van schimmelnagels.

Pact Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. Pact-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. Pact is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

Hoe werkt deze Pact-methode.

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke Pact-behandeling en het na traject. In het voortraject moet eerst door uw "voetenspecialist"worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmenagels. Er kan ook sprake zijn van bijv. een hoornnagel of een psoriasisnagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke Pact behandeling starten.

Pact-behandeling.

Ter voorbereiding van de Pact-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt er een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale Pact-lamp met rood Led-licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdbestek van ongeveer 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand.

Therapie-trouw.

Als de schimmel is gedood kan het nabehandelingstraject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her infectie plaats vindt en een snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel. Om her infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te treffen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk, uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat ze aangetrokken worden, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her infectie. Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcreme aan te raden. Als "voetspecialist"adviseer ik u daar graag bij.

Pact schimmelnagel therapie.

De Pact schimmelnagel therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze therapie zeker te stellen heb ik als voetzorgverlener een speciale cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan, indien u therapie-trouw bent, er mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagels, maak dan een afspraak.